Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Afvallen

Afvallen is voor veel mensen geen makkelijk onderwerp. U wilt tenslotte afvallen omdat uw gewicht niet in orde is en dat vergt veel geduld en motivatie. Tijdens het afvallen zult u vast regelmatig te maken hebben met valkuilen en tegenvallers. Toch is het belangrijk voor uw gezondheid dat wanneer u overgewicht heeft u gewicht verliest.

Veel mensen stellen een doel qua hoeveelheid gewicht dat ze af willen vallen. Het is goed om een doel te stellen maar vaak zijn de doelen te groot. U wilt bijvoorbeeld 20 kilo afvallen en het liefst binnen 4 maanden. Als dit niet lukt kunt u gefrustreerd raken en juist vervallen in uw oude 'ongezonde' patroon. Het stellen van kleine doelen heeft veel meer effect. U kunt best als doel hebben dat u 20 kilo af wilt vallen maar als u bijvoorbeeld 105 kilo weegt kunt u als eerste doel hebben onder de 100 kilo wegen. Door kleinere en meer haalbare doelen te stellen houdt u het afvallen beter vol. Als u 5-10% van uw huidige gewicht verliest is dat al gunstig voor uw gezondheid.

Val niet te snel af

Te snel afvallen is niet goed voor uw lichaam en uw gezondheid en zorgt bovendien vaak voor het bekende jojo-effect. De zogenaamde 'crash diëten' adviseren wij u daarom ook niet aan. Een gemiddelde gewichtsafname van 0,5 -1 kg per week is normaal. Dit is ook een 'gezonde' hoeveelheid. Als u dit tempo aanhoudt valt u niet te snel af. Afhankelijk van hoe fanatiek u bent qua sport en of u gebruik maakt van afslankmiddelen kan dit iets hoger zijn.

Qua voeding is het verstandig om ongeveer 500 calorieën minder te gebruiken dan dat u normaal gesproken doet. Wellicht is dit nog iets te veel voor u, u kunt deze hoeveelheid dan langzaam ophogen. U verlaagd de calorie-inname al aanzienlijk wanneer u vetrijk voedsel en suikerrijk voedsel en dranken laat staan. Beperk vooral de inname van extraatjes.

Succesvol afvallen kan iedereen. Belangrijk is dat u goed denkt om wat u eet, voldoende beweegt en eventueel kunt u afslankmiddelen gebruiken om het afslankproces te versnellen en te vergemakkelijken. Zorg dat u gemotiveerd blijft!

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...