Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Beweegnorm

We weten allemaal dat bewegen goed is voor de gezondheid en het gewicht. Maar hoeveel moet u bewegen per dag? En moet u echt iedere dag bewegen? In Nederland zijn verschillende normen opgesteld om aan te geven hoeveel beweging nodig is om een bepaald doel te behalen.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft aan hoeveel beweging nodig is om een goede gezondheid te behouden. Geadviseerd wordt minimaal 5 dagen in de week 30 minuten matig intensief te bewegen. Met matig intensief bewegen wordt bedoeld dat de ademhaling en hartslag iets verhoogd wordt. Het advies voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is om dit minimaal 60 minuten te doen.

De Norm wordt behaald wanneer er bewogen wordt in blokjes van minimaal 10 minuten achter elkaar, minimaal 5 dagen wordt bewogen, aan de geadviseerde duur van 30 of 60 minuten wordt voldaan en wanneer de hartslag en ademhaling wordt verhoogd. Het verhogen van de hartslag en ademhaling wordt verhoogd. Dit gebeurd bij bijvoorbeeld flink door wandelen en fietsen.

Fitnorm

De Fitnorm geeft aan wat nodig is voor een goede conditie van het hart- en vaatstelsel. Geadviseerd wordt minimaal 3 keer per week tenminste 20 minuten intensief te bewegen. Met intensief bewegen wordt sporten bedoeld. Bijvoorbeeld van intensief bewegen zijn tennis, hardlopen, volleybal etc.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...