Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Beweegtips

Bewegen kunt u natuurlijk doen op de sportschool of bij een sportvereniging. Voor veel mensen is dit belangrijk omdat dit een grote stimulans geeft om ook daadwerkelijk te gaan bewegen. Maar naast uw lidmaatschap bij een sportschool, zwembad of sportvereniging zijn er nog veel dingen die u zelf kunt doen. Wij geven u een aantal tips om aan uw dagelijkse portie beweging te komen.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen zijn voorbeelden van activiteiten die u zelf kunt doen op ieder gewenst moment. Het kost u niet veel geld en u kunt zelf beslissen wanneer u hiermee aan de slag gaat. Als u naast gewicht verliezen ook uw conditie wilt verbeteren kunt u ervoor kiezen om te gaan hardlopen of wielrennen.

Beweegtips in en om het huis

In en om het huis kunt u ook veel doen om wat extra calorieën te verbranden. Zo verbrand u met tuinieren en het doen van het huishouden ook de nodige calorieën. Ook kunt u veel verschillende oefeningen in huis doen om calorieën te verbranden en uw lichaam strakker te maken. Hieronder vindt u een overzicht van de oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt uitvoeren zonder dat u daar veel tijd aan kwijt bent.

  1. Als u de trap moet nemen in huis (en u heeft niet uw handen vol) probeer dan iets sneller de trap op te komen en ga een keer extra op en neer.
  2. Als u aan het koken bent kunt u looppas doen op de plaats in plaats van gewoon stil te staan.
  3. Als u onder de douche staat kunt u een aantal keer door de benen zakken met rechte rug (squats) en weer omhoog komen, zo traint u de beenspieren.
  4. In de reclame van uw favoriete TV programma kunt u even in zithouding tegen een muur of deur aan gaan leunen. Houdt dit zo lang mogelijk vol. Dit is goed te voelen in de beenspieren.
  5. Heb je thuis een keukentrapje of een opstapje? Gebruik deze dan al step. Als u even tijd tussendoor heeft ga dan een aantal keer op en af.
  6. U kunt tijdens het TV kijken een zwaar voorwerp zoals een stapeltje boeken boven uw hoofd houden en de armen strekken. Herhaal deze oefening een aantal keer. U traint zo de armspieren.
  7. Schoonmaken is ook een goede work-out. Met stofzuigen, ramen lappen of afstoffen verbrandt u heel wat calorieën.
  8. Als laatste kunt u buikspieroefeningen en bijvoorbeeld opdrukken gemakkelijk in huis doen.

In onderstaande tabel ziet u hoeveel calorieën u kunt verbranden met verschillende bezigheden. U kunt per activiteit zien hoeveel calorieën u per kilogram lichaamsgewicht per uur verbrandt.

Voorbeeld: Persoon A van 70 kg gaat een half uur wandelen. Berekening: 3,5x70= 245 calorieën per uur. Voor een half uur: 245/2= 123 calorieën heeft persoon A verbrandt met een half uur wandelen.

Activiteit Aantal calorieën per kg per uur
Sporten
Aerobics 6
Fietsen 4
Hardlopen 11,5
Joggen 7
Tennis 7
Touwtje Springen 8
Voetbal 7
Wandelen 3,5
Huis
Bijna alle huishoudelijke bezigheden zoals stofzuigen, afwassen, de was doen etc. 2,5
Lopen in huis 2
Traplopen 8
Tuinieren 5
Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...