Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Maagverkleining

Een maagverkleining wordt toegepast bij mensen met ernstig overgewicht. Als het niet lukt om af te vallen kunnen mensen met veel overgewicht voor een maagverkleining kiezen. De maag wordt verkleind met als doel dat mensen minder kunnen eten en dus afvallen. Een maagverkleining is een ingrijpende operatie. Voor veel mensen is de stap ook te groot om dit te ondergaan. Er zijn een aantal alternatieven voor een maagverkleining. Bijvoorbeeld het plaatsen van een maagband of een maagballon. Deze twee alternatieven zijn iets minder ingrijpend en is ook nog terug te draaien. Uiteindelijk wordt ook met een maagband en een maagballon hetzelfde effect bereikt als met een maagverkleining.

Maagballon

Een maagballon is een zachte bal gemaakt van silicone van hoge kwaliteit. De ballon is glad aan de buitenkant en kan geen schade aan de maag aanrichten. De maagballon wordt via de mond, door de slokdarm in de maag ingebracht. De maagballon drijft als het ware in de maag en neemt veel plaats in beslag waardoor eerder een vol gevoel wordt bereikt. U zult dan dus minder eten dan anders waardoor u gewicht verliest.

Voordelen van de maagballon

Nadelen van de maagballon

Maagband

Om de maag kleiner te maken kan ook een maagband geplaatst worden. Deze band komt aan de buitenkant om de maag heen en zorgt daardoor dat de maag een stuk kleiner wordt waardoor u ook minder kunt eten. Het plaatsen van een maagband komt in principe op hetzelfde neer als een maagverkleining alleen is het weer omkeerbaar en veiliger dan een maagverkleining.

Voordelen van de maagband

Nadelen van een maagband

Conclusie

Als het afvallen u echt niet lukt en u heeft ernstig overgewicht kunt u overwegen om een van bovenstaande methodes toe te passen om gewicht te verliezen. Toch is het vrij ingrijpend om een maagverkleining of alternatief daarvoor te ondergaan. Ons advies is daarom om eerst goed uw eetpatroon aan te passen en veel te bewegen, vervolgens kunt u ook nog afslankmiddelen gebruiken zoals tabletten of capsules om het afvalproces te versnellen. Overweegt u toch iets ingrijpend te gaan doen denk daar dan goed over na en bespreek dit altijd goed met uw arts.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...