Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Spieren en vet

Het lichaam bestaat voor een bepaald deel uit spieren en een bepaald deel uit vet. Het is gunstiger om een groter aandeel spieren te hebben dan vet. Wanneer uw vetgehalte in het lichaam te hoog is kan dit gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Zo kan een te hoog vetpercentage het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker verhogen. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen.

Als u gaat bewegen/sporten bent u bezig met het verbranden van vet. Omdat u met beweging en sporten ook spieren gebruikt worden deze getraind en wordt de spiermassa uiteindelijk groter. Als u dus veel sport wordt uw spiermassa groter en neemt uw vetmassa af. Dit is gunstig voor zowel uw gewicht als voor uw gezondheid.

Wat doet deze lichaamsverandering met uw gewicht? U zou denken dat u middels dit proces af zult vallen. Dit is echter niet helemaal waar. Als u vet verbrandt verliest u inderdaad gewicht, maar als u daartegenover spiermassa kweekt zult u niet direct uw gewicht naar beneden zien gaan. Dit komt omdat spiermassa zwaarder is dan vetmassa. U zult dus zelfs aan het begin van een sportieve periode iets aan kunnen komen. Dit is niet erg, uiteindelijk zult u toch afvallen.

Vindt u het vervelend dat u geen resultaat ziet op de weegschaal? Meet u dan eens de omvang van uw bovenbenen of uw taille. Waarschijnlijk ziet u daar wel verschil. Ook voelt u zich vaak energieker en gezonder als u meer sport en misschien gaat uw kleding al iets loser zitten. Deze resultaten zijn ook zeker de moeite waard. Focus dus niet teveel alleen maar op het gewicht, vooral niet als u veel gaat sporten.

Heeft u een goed vetpercentage? In onderstaande tabel kunt u zien wat uw vetpercentage mag zijn. U kunt uw vetpercentage meten op speciale weegschalen. Deze weegschalen zijn vaak bij sportscholen te vinden maar ook zit de optie om het vetpercentage te berekenen steeds vaker op personen weegschalen die u thuis kunt gebruiken.

Vrouwen

Leeftijd Te laag Goed Te hoog Veel te hoog
20-39 <21% 21%-33%33%-39% >39%
40-59 <23% 23%-34%34%-40% >40%
60-79 <24% 24%-36%36%-42% >42%

Mannen

Leeftijd Te laag Goed Te hoog Veel te hoog
20-39 <8% 8%-20% 20%-25% >25%
40-59 <11% 11%-22%22%-28% >28%
60-79 <13% 13%-25%25%-30% >30%
Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...