Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Bewegen en afvallen

Als u wilt afvallen is het erg belangrijk om voldoende te bewegen. De helft van het afvalproces wordt gevormd door beweging en de andere helft door het voedingspatroon. Als u naast een gezond voedingspatroon ook een goed beweegpatroon aanneemt kunt u dus twee keer zo snel afvallen.

De energiebalans is een handig middel om te laten zien hoe u kunt afvallen door te bewegen. Als u op gewicht wilt blijven moet u evenveel eten als verbranden. U zit de hele dag op kantoor en doet niets aan sport dan verbrand u bijvoorbeeld 1200 kcal per dag. De inname moet dan ook niet meer dan 1200 kcal per dag zijn. Beweegt u er veel bij en houdt u het eetpatroon van 1200 kcal aan dan verbrandt u meer dan dat u binnenkrijgt. Dit heet een negatieve energiebalans.

Inname: 1200 kcal
Output: 1400 kcal

Balans: -200 kcal

Dit is de bedoeling wanneer u af wilt vallen. Bij een positieve energiebalans is het andersom en komt u juist aan. Dit wilt u zeker voorkomen. Om de ingenomen energie dus te verbranden en uit te komen op een negatieve energiebalans is het erg belangrijk voldoende te bewegen.

Voor beweging hoeft u niet perse naar de sportschool. Wandelen of fietsen zijn ook goede vormen van beweging. U kunt dit op ieder gewenst moment doen en het kost u (bijna) niets. Als u last heeft van uw lichaam, bijvoorbeeld van uw gewrichten kan zwemmen ook erg fijn zijn. Dit is vaak minder belastend voor uw lichaam en is toch een goede manier om calorieën te verbranden.

Als u een langere tijd achter elkaar gaat bewegen is het belangrijk om maximaal een uur voor aanvang goed te eten. Het is dan belangrijk voldoende koolhydraten te eten, deze zorgen voor energie tijdens het sporten. Koolhydraten zitten veel in broodproducten, fruit, aardappelen, rijst en pasta. Zorg ook voor voldoende vocht voor, tijdens en na het sporten. Als u zweet tijdens het sporten verliest u namelijk veel vocht. Na het sporten kunt u uw energie opnieuw aanvullen met koolhydraten en eiwitten. Eiwitten zijn na het sporten belangrijk voor herstel van de spieren. U kunt bijvoorbeeld een melkproduct gebruiken na het sporten. Dit bevat zowel koolhydraten als eiwitten.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...