Producten
Tevreden gebruikers
Aanbieding

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan het hart en aan de bloedvaten. Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak in Nederland.

De kans op hart- en vaatziekten kunt u verkleinen door het aannemen van een gezonde leefstijl. Ook hiervoor geldt weer dat niet roken, voldoende bewegen, een gezond gewicht en een gezond voedingspatroon van belang is. De oorzaak van hart- en vaatziekten is dan ook een ongezonde leefstijl waarbij horen: roken, ongezonde voeding en onvoldoende beweging.

Problemen aan het hart of de bloedvaten ontstaan meestal door een vernauwing van de vaten door vetafzetting in de vaatwand. Op jongere leeftijd kunnen al vetafzetting ontstaan, dit hoeft nog niet direct voor problemen te zorgen. Problemen kunnen jaren later pas ontstaan.

Naast het vernauwen van de vaten kunnen bloedvaten ook verharden. Door beide problemen kan de bloeddoorstroming slagaders en bloedvaten onvoldoende zijn naar de hersenen. Hierdoor kan ook de zuurstofvoorziening naar verschillende organen onvoldoende worden, wat ook weer problemen kan veroorzaken.

Bereken uw BMI

De BMI waarde is een waarde die aangeeft of u een gezond gewicht heeft of overgewicht heeft. Vul uw lengte en gewicht in en bereken uw BMI.

U heeft ondergewicht. Wij adviseren u uw gezondheid in de gaten te houden en contact op te nemen met uw arts.
U heeft een gezond gewicht, ga zo door.
U heeft overgewicht, afvallen is gewenst.
U heeft obesitas. Obesitas wil zeggen dat uw overgewicht gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Afvallen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.
Bereken uw BMI opnieuw
Leeft u gezond?
Recept van de maand

Gevulde tomaat

Een gevulde tomaat kan gebruikt worden als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kies ons recept voor een gevulde tomaat met gezonde vulling!

Lees hier verder...